Friday, 21 December 2012

Photoshoot

.Assalamualaikum.

hmmpp.. aku nda kamera bak irama dan lagu, anda terpisah sumbang la bunyinya..
aku memang suka photography, kalau kluar dengan kengkawan.. kamera mesti ada, nda kira pegi mana, sebab setiap tempat akan ada angle yang terbaik untuk shoot.. HaaHaaHaa~.. aku memang gila photography, tapi.. tau laa.. aku masih lagi amatur ni.. day by day mau kasi improve.. rajin baa aku buka youtube.. tengok macam mana mau dapat gambar yang cantik, apa angle ngam, fuh.. bak kata perpatah yang memang patah lagi dipatahkan..
PRACTICE MAKES PERFECT, walaupun NO BODY PERFECT. but i'll try my best.. cita-cita mau kumpul duit beli  Nikon D3200.

 hmmp ini sedikit hasil kerja aku.. HaHaHa~... kalau mau tengok yang lain lg.. cari ja d facebook ok.. HaHaHa~






sekian

typo

assalamualaikum


Hai.. HaHaHa~.. masih bermain dalam fikiran aku.. bila adik aku tegur.. y aku ada typo dalam blog.. HaHaHa~.. "AKU BUKAN BISKUT" hmmmp biasa laa tu.. TYPO tu.. aku ni jarang update blog siang-siang.. sebab kekadang tu mood rajin datang bila tengah malam.. jadi.. tau tau ja laa kan.. bila suda menaip MENGHURAI ni.. pandai pula mengantuk.. HaHa~ apa lagi.. segala typo bekeluaran.. HaHa~.. tu pun aku suda semak balik sebelum post.. boleh plak terlepas pandang.. AKU BUKAN BISKUT tu.. yang kawan adi aku yang nmpk tu.. HaHaHa~.. kamu ingat laa slamanya ahh~.. jadi tag line suda tu... HaaHaaHaa~

EXCITED BLOGGING
Aku Bukan Biskut

Friday, 7 December 2012

Assalamualaikum

6 Dec, kemarin aku kluar dengan c adik , pegi post barang.. pergh, nasib baik ada kawan aku pegi post barang.. kemarin, sudahlaa mau cari parking dekat Post Office tu punya susah jadi aku kasi tinggal kereta tepi jalan dan dia jaga.. HeHe~... so.. nda takut kalau ada trafik.. HeHe~.. hmm.. habis post barang.. dua-dua kebulur.. trus pegi cp.. cari makan.. skali tinguk tiket wayang dulu laa~.. beli la tu Life Of PI.. suda beli.. trus turun pegi makan.. aku pegi tempat biasa laa~ Nasi Ayam Cp... hm btw.. naik da Harga dia.. kalau Dulu.. RM 2.80 satu.. sekarang naik 50 Sen.. huhu.. RM3.30 sudah.. sudah kenyang.. nak la kami pegi... Hall 5 tinguk wayang..

hm Life Of PI.. hm ok juga.. best... crita pasal dia buli masa kecik.. menganut 3 agama dalam 1 masa, hindu, kristian, dan Islam.. masa makan.. dia baca doa mcm kristian, tapi dia sembahyang macam Islam, dan Nda makan daging macam Hindu.. HeHe~

yang sedih kapal laut y durang naik karam, family dia semua mati.. so. dia ja tslamat, bapa dia tu tauke zoo.. HuHu~. skali dia bawa kunun binatang dia.. masa naik kapal, pasal mau pindah dr India pegi Us ka.. (Hmmp lupa suda.. :] ), jadi bila kapal tu karan ada la haiwan tslamat kunun, so.. masa dia kasi turun tu bot penyelamat, ada keno zebra melumpat dalam tu bot, lepas tu ada pula.. harimau pigi panjat tu bot.. HaHa~.. skali siangnya.. hm advanture laa.. penat mau crita.. kamurang tinguk laa sendiri.. dan nilai sendiri.. bg aku.. aku suka. HuHu~

hm lepas tinguk wayang ada masa lg.. kmi pun keluar dr cp.. trus pegi sembulan river park.. huhu~.. tp nda laa turun.. d kreta sja.. limpas limpas.. ngee~.. trus direct pegi sunny beli snack sama air, abis mau pegi perdana park.. tyme tu.. jam 5 kali baru.. HuHu~.. kmi smpi suda.. mau joging pki bju jln.. HaHa~.. nda jadi laa~.. hm.. stay stay jak laa~. jalan dekat batu batu tu, y bikin kasi jalan darah d kaki tu.. 1 raun habis.. haHa~..















SUNSET
sblum jam 7 tu kmi stay suda dpan tu ptunjukan air tu.. aku nmpk ada ikan.. apa lg. aku bukan biskut, aku baling jak dalam air tu.. kasi makan tu ikan.. per lapa habis tu ikan.. banyak betul dkt tmpt kami, ada la juga tenampak ikan besar dalam tu . hm besar la juga.. macam dua tapak tangan ni.. pergh.. apa lg.. aku baling biskut tu besar besar.. tp dia ndak mkan.. dia. makan tu ikan kecik kecik ja..~ hehe~.. hm.. skart kmi apa lg rakam laa.. ada dua urg budak sblh kami punyalaa excited.. hehe~.. well budak-budak kn.. huhu~..
hm lepas tengok tu petunjukkan.. adui.. c ajeb mengadu plak dan sehat.. trus balik p kreta.. skali rasa badan dia.. punya panas, nah kluar jak dari perdana park.. sunggah farmasi dekat sunny, beli soluble, kasi minum dia, trus balik... biar dia tidur...sbnrnya dia deman dari smalamnya lg... tp mau juga dia bjalan.. ak ok jaa~.. jnji ada kawan.. HeHe~ hmmp.. mulamula belum dia tidur, apa lg.. dtg sot.. kasi mati radio.. menyanyi kami.. HaHa~.. smpi dekat putatan.. trus dia tidur.. lena abis baa.. siap bedengkur lg.. HaHa~. mau juga ketawa.. tp kesian... sakit baa~.. hm.. singgah dekat sabindo, bawa makan.. tp ndak mau tu dia... trus laa balik..
smpi dkt rail kereta api.. tebangun dia.. keno.. skali aku rasa.. kurang suda panas dia, bpeluh habis.. abis betengkumus dengan Varsity kn.. HuHu~.. hmmp~... nah apa lag, smpi rumah, suruh mandi, masa tu malam, so suruh mandi air panas, biar segar.. lg pun malam nda bagus mandi air sejuk ni..~ mama msj.. ok juga dia.. lepas mandi trus makan bubur.. HaHa~..


P/s: btw aku sama ajeb, macam adi bradik suda.. sebab.. dia anak angkat family aku, n aku pula anak angkat family dia.. HeHe~.. dlm family, aku, ajeeb dengan erra.. kami paling RAPAT.. HeHe~ kalau begabung.. Keluar Sot-SOt.. HaHa~

What A Happy Ending 
BlaBlaBlaBla~

Kami Anak PERKEP

assalamualaikum.. hm.. lama suda nda update blog ni.. pergh.. berhabuk dah.. HaHa~ gurau ja..

hmmp.. so.. hari ni.. aku nak update banyak benda,.. hmmp.. 1st , kami ne.. selaku anak-anak PERKEP (Persatuan Isteri-Isteri Polis) kena suruh buat persembahan di Sutera Harbour, KK ada majlis perkahwinan, orang kenamaan, pada 25 Novmber 2012.. hmmp.. kena suruh buat persembahan Tarian, 4 buah lagu.. so.. sebulan sebelum tu kami sudah mula latihan... fuh.. banyak jugak halangan.. masatu.. mak cik aku datang dengan anak-anak dia dari KL, so.. kena gak spend time dengan terpaksa skip latihan, dan masatu juga laa aku sakit demam la, tonsel laa.. tp masa latihan tetap kami bagi 100% fokus.. HeHe~...

so.. bila dah 25 Nov tu.. kami gerak laa.. pegi Sutera Habour.. raptai, dah raptai dan kami hanya prlu persembahkan 3 buah tarian jak.. sumazau tidak jadi, so.. sembah tamu (Bunga Rampai [yang ne aku part silat HeHe]), (joget toleh menoleh),( tarian moden- chichiquita).. semua balik Hotel besiap-siap..  gembira bila tarikh yang kami tunggu tu sampai juga... HeHeHe~.... balik hotel.. kitorang stay dekat luar Sutera Habour, dekat Zara's Boutique Hotel... bersiap-siap.. skali keno.. baju kami untuk persembahan malam tu, Hangus.. bos kami mau menangis suda, semua baju penari, termasuk baju dia hanggus, sedih jugak laa.. lagi-lagi.. baju aku ada dua dalam tu pun hangus skali.. padahal.. baju yang satu tu aku belum pakai langsung ni... so.. apa boleh buat, benda sudah jadi.. so.. dengan cepat kami kol semua anggota, suruh carikan baju melayu, baju kebaya, baju kemeja, semua laa yang hangus tu.. kol sini, kol situ.. akhirnya.. 1 jam sebelum kami mau begerak pegi sutera.. semua kelengkapan sudah ada.. Alhamdulillah...

hm.. so bila sampai sana.. kami semua takut ni.. hhu~. sudah laa hall tu sejuk.. ou.. kami dekat hall di magellan...
kami penari tidak dijanjikan meja masa disana, hm maklumlaa.. semua pun VVIP.. jadi.. sedih laa.. hmm.. skali bila selepas persembahan pertama, kami kena bagitau.. kami disediakan 1 meja khas untuk kami.. alhamdulillah...  Happy laa...

bila selesai.. gumbiranya rasa Hati.. HuHu~.. sangat best.. dan kami dapat pujian terbaik laa.. masa tu ada juga persembahan dari kebudayaan.. so kami boleh tandingi durang HoHoHo~. padahal kmi bukan juga penari sepenuh masa.. dan antara kami ada juga anggota polis.. hehe~ terbaik laa~...

antara persembahan kami :

Tarian Joget Toleh menoleh

tarian ni, tarian joget yang kami bawa, hmmp.. video ni.. video masa OCPD Papar kahwin.. HeHe~ video masa di Sutera Habour belum ada lagi.. ngee~

tarian moden (chichiquita)

ne pula.. lagu tarian moden kami HeHe~

btw masa buat persembahan ni.. selain menari depan pengantin.. kami juga menari depan Ketuan Menteri sabah sama   TYT Sabah... terbaik boss.. HuHu~>. best!

okay sedikit gambar ok :



SEKIAN TERIMA KASIH

Monday, 24 September 2012

cuti sambutan hari Malaysia (Kundasang-Ranau)

kembali lagi...

hmmp.. lepas kami pegi rumah terbalik kami teruskan perjalanan pegi Kundasang.. jyeah \m/..
hmmp rasanya perjalanan kami ambil masa lebih kurang dua jam HoHoHo... memang best masa dalam perjalanan, btw aku ne nda biasa jalan jauh, pandai mabuk, even suda berapa kali jalan jauh tatap nda buli juga lawan, so... sehari sebelum aku sudah stand by  "ASAM_ASAM"... btw ok pulak kali ni,. macam biasa ja aku rasa, macam jalan-jalan dari rumah pegi KK, padahal jalan macam ular suda.. HaHaHa..  hmmmp.. biasanya..memang aku tidur or muntah-muntah. HaHaHa..lucuk ba kan.. well that's me... mngkin nda suda kali kn.. jyeah!!

 

 
 

 sudah sampai kundasang kami menginap dekat Fairy Garden yang selepas Kinabalu Park tu, lebih kurang dalam 1 km selepas Kinabalu Park tu.. pergh.. bila sampai jak.. aku sama mamaku turun ngambil kunci bilik, y lain d krita betiduran.. ada yang pigi men"CAS" (besigup) HaHaHa~
lapas ambil kunci bilik, bukan ngangkat barang dulu, sana kami begambar HaHaHa~...








hhe.. lepas habis begambar.. apa lagi.. angkat barang masuk bilik, lepas tu sudah simpan barang, kami keluar lagi to  Kinabalu park, HoHoHo~













































hm lepas pegi kinabalu park.. kami pun balik tempat penginapan kami.. hhu.. sebab suda malam kan.. pau pigi mana jugak ..HoHo~..

so.. besoknya kami pun sambung perjalanan pegi Nalapak, Ranau.. HeHeHe ladang teh..
jauh juga la perjalanan kundasang ranau.. tp nda pa.. yang penting puas hati.. raun habis.. HoHo~











so.. lepas pegi sabah teh.. memang nda sah kalau nda pegi kg luanti tu, fish massage ba.. btw ada cerita.. masa kami keluar dari sabah teh tu,.. kami nda tau d mana tu kg luanti tu, so dekat simpang keluar dari sabah teh tu kami sempat tanya orang.. rupanya.. bersebelahan saja dengan sabah teh.. deerr.. kuyak juga HaHaHa~.. nda ba pengalaman ba tu.. HoHo~














































btw.. fish massage ne memang best, cuma geli sikit.. well ada gak perasaan takut tu.. sebab dia suka jari kaki, habis dia hisap jari kaki aku.. grrrr.. boleh tahan geli gak laa... tp SERONOK habis!!! so.. lepas fish massage kami bergerak ke PORING.. jyeah \m/

btw hari tu memang ramai orang, memang sesak, sangat-sangat... tp yang bestnya kami dapat 1 pondok.. HoHoHo, dalam 1 pondok ada 4 tab.. ok la... aku dapat 1, adik aku 1, kawan mamaku aku 1, and pekerja mama aku kongsi 1 tab dua orang... HaHaHa... lega, tengok orang laen ada yang sampai 4-5 orang dalam 1 tab.. berr sanggup juga dorang baa..HuHu~






































hmmp.. lepas bermandi manda.. apa lagi..kami pun pigilaa to Desa Cattle.. HaHaHa.. yang paling aku nantikan mau pigi ne tampat.. HaHaHa.Super excited betul aku masa tu... berr~



















hmm.. aku nda dapat ambil banyak gambar sebab masa ne kamera aku da EXHAUSTED!!!.. 

btw banyak juga kami beli barang desa ne.. trutama susu Desa, kami beli sampai 4 kotak, hm mama aku beli cawan desa, pastu tu beli baju desa 4 helai,.. ada lagi mama aku beli y perhiasan d esbok tu.. IDK laa.. HaHaHa~ like..like.. ngee~

hm btw sepatunya lepas pegi Desa, kena balik KK.. tapi sebab hari pun petang suda, penat lagi.. so.. kami tambah cuti.. lagi.. n overnight dekat homestay pula.. so.. lepas pegi desa tu.. kami pun trus cari homestay, hmm even banyak ba homestay d kundasang tu, tatap banyak juga yang full.. adui.. cari punya cari.. last2 jumpa juga.. ok la juga~ hhe

so bila da dapat tempat menginap, kami kluar pegi beli barang untuk makan malam.. jyeah \m/.. hm masa kami pegi dekat tu pekan @ bandar.. IDK laa masa jalan-jalan tu, ada macam pesembahan tu.. rupanya ada persembahan muzik dari kampung Sinisian, hhu.. kampung keluarga angkat ku masa program anak angkat rakan muda.. HeHe~.. tp sambutannya besok nya, kami balik da tu.. hhu~.. so.. jalan-jalan.. trigat plak ada tu memorial park d belakang .. so.. pigi la kejap walau nda dapat masuk.. abis petang suda kan,. hhe~..

~








bersiap sedia untuk bbq + stimboat.... makan malam.. HoHoHo











perut suda kenyang.. rehat  jap.. kasi turun tu makanan.. lepas tu tidurr.. bisuknya mau balik.. HaHaHa~
..................
hari ketiga, masa untuk balik.. habis da bercuti..


yeah.. ini laa homestay yang kami menginap tu. HoHo. sempat lagi bgambar sebelum pulang, tengok la view dia cantikkan... ada lagi bunga2 yang lawa.. hahah semat laa~






































bye-bye kundasang, next tyme kita jumpa lagi,.. insyallah... =)