Wednesday, 28 March 2012

lepas geram!

selamat tengahari....

arrggghh.. handphone yang bangang menjadikan aku bengang dengan kebengongannya dan kini aku bingung.. aku tiada handphone sudah...

hmmmmp... sebenarnya.. hp aku ne hidup lagi.. tapi screennya yang rosak... stakat ne rasanya dah banyak msj masuk.. tapi apa boleh buat.. aku terpaska IGNORE... sebab.. aku nda nampak apaII langsung...
1 lagi masalah dia..bila bertelefon... aku langsung nda boleh dengan suara.. so kena loud speaker...
ne lah masalah HP slide cepat rosak.....lagipun hp tu lama dah aku pakai... itu lah.. sampai dah ajal dia kali.. hhe~

hmmmp~.. lama lagi la aku kena tunggu HP baru... aku kena kerja dulu... terpaksa senyap seketika...
hm... mau pinjam dengan mama HP.. sebab dia ada dua Hp.. nda boleh juga.. sebab tu HP untuk dia kerja.. nnt susah org mau kol dia..

arrrggghhh dalam dilema....
berharap kalau ada orang yang baek hati,
hadiahkan aku HP baru...
hahha  aku ne "berharap bulan jatuh keriba"...

 'tinggi anganII kw aryph'


... terpaksa la kw kerja ne... supaya boleh beli hp baru...


my target: samsung Corby II...
price: RM299.
warna: putih.. teda warna purple.. my fav.. adapun warna pink sama kuning.. warna amoyII.. hha~
kelebihan: wifi... boleh online kalau b'jalanII..

akhir kata "semoga berjaya aryph"...

hangout with my besties I

first and foremost... ASSALAMUALAIKUM W.B.T

hhmmmmpp~.. hari ahad lepas kawan saia ci kamil baru balik dari Melaka dia bawak sorang kawan c syah, menginap kat rumah dia.. so.. hangout dengan dia.. n sabtu ne pula,kawan saia satu urg lg c eqkha mw balik p KL. study...

so.. kami plan la jalanII d KK.. gpun boleh bawa c syah.. so, saia, adi saia, kamil, eqkha n syah... kami 5 org.. hha~



n ada lg.. c akmal.. tp dia pakai kereta dia sendiri... hha~

hari isnin.. kitorang bertolak awal.. kiraII jam 10 macamtu.. sebab saia mw pigi hantar barang by bus d terminal d inanam, so lepas selesai.. c kamil mau singgah d restoran mama' dia.. d likas dekat masterskill...
tyme to kitorang memang tengah lapar.. dan dia suruh kami turun dr kereta.. sebab dia nak blanja kami makan.. wow.. hha~.... mntgII restoran mama' dia.. well.. btw.. mama dia memang kanal saia... mama' dia memang baik and sporting.. hhu~ SANTAIII~








perut sudah kenyang... kami pun mulakan perjalanan.. grrr~

hmm.. kami gunala jalan tepi laut d Likas... tibaII ada plak bunyi yang nda sedap d dengar ne.. 1 kereta panik... so.. kami teruskan terjalanan... nda tw lg.. lg pun dkt highway susah mau berenti.. sampai d Jeselton Point.. rasa nda sedap hati.. laen macam ja ne kereta.. ngamII ada parking.. so.. saia decide untuk berenti... skali kami kluar kreta.. tengok tayar.. alalalalala... pancit la pula... 
grrrr pancit!!!!


nasib baek ada spare tyre.. selamat.. hm.. mau p ambil tools.. skali tingguk itu yang tiada ne... adoy...
ala.. terpaksa kami kol akmal... grr.. ALAMAK.. smua tiada kredit... malangnya.. hm nasib kamil ada kredit.. boleh la walaupun "CIPUT".. hhha~
kol akmal.. suh datang tempat kotorang.. bawa tools..

dah sampai.. akmal pula nda nampak kami... adoyy~~
dia kasi limpas ja.. ahhah.. so terpaksa dia patah balik.. lama juga la...

akhirnya dia sampai juga dia... hm.. tyme to OPERASI.. haha~... so.. akmal dah syah buka tayar yang pancit tu.. saia sama kamil buka spare tyre kat belakang.. well KEMBARA biasa la..

hahha.. kesian kami dibawah terik matahari.. bekerja keras... berjalan punya pasal..apa pun sanggup.. hhu~... tu akmal n syah.. hha~ tengah berusaha membuka tayar pancit tu..

so.... terbalas penat lelah kami pabila c kamil datang...
 jeng..jeng..jeng... kamil dah datang...



korang mesti ingat dia mau tolongkan.. hha~.. dia persembahkan lagu tuk kami.. hhhaha~..tengahII hari buat  macam tu.. dia boleh menyanyi... bukan nak tolong.. hhha~


ada lagi .. sesi bergambar bersama peminat.. 


akhirnya.. kami bekerja sama.. mau buka tu spare tyre.. haha~.. TAPI.. nut dia keras gila.. hha~
siap dua org tarik nda juga dapat... syah buat pun nda dapat.. skali akmal berdiri.. nah.. senang jak dia buka.. hha~. lucu.. 2 2 org besar tu.. langsung nda boleh buka..

hm... akhirnya..siap kami tukar tayar.... yey.. alhamdulillah.. boleh jalan lg.. t kena singgah stesen minyak dulu.. pan tayar.. macam kuang angin jak tayar 2.. hhu~..

so... kitorang lepak kat CP.. 1st.. cari makan.. lapar balik.. hha~

ne. geng kamera hahah~
ne pula budak kaca mata.. hha~
dan ne team perempuan.. hhu~
lepas makan... kami pegi... kedai buku... dorang mw beli buku... guna "BAUCER".. hha~...
so pegi lah.. penat jugak.. ikut..

next destination... growbowl... maen bowling.. hha~... terbaek.. 
kitorang maen 3 games... sakit gak tangan... hha~.. 1 game budak kaca mata kalah, geng kamera menang... 2nd round... kami plak menang.. so.. game penentuan.. seri.. hhaha~... team perempuan.. jadi penyokong.. hhha~...
terbaek.. lenguhgak tangan.. habes main... kami pegi karoK plak.. hhu~...best.. dalam jam 5.30 PM gtu.. kami pgi pasar malam sinsurans.. bawa syah.. jalanII.. bli.. barang.. hha`...
malangnya.. akmal ada futsal match.. so.. kami kenal balik gak.. lg pun.. hari pun macam mau hujan.. so...
kami balik... hm... "HOME SWEET HOME".....

K BAI~

Saturday, 24 March 2012

apakah ini??

apakah bangang minah ne! tibaII cakap " sex"..WTF


hmmmp~aku tak tau la.. dari mana asal minah bangan ne.. nak cakap pandai, tidak juga. nak cakap bodoh tidak jugak... mustahil dia tanya (sex) tu jantina.. terangII dah kat profile aku ada letak "MALE" utk gander aku...
memang bengang gila aku ngan minah ne.. ntah mana dia lekat otak dia, kat lutut kot.. maruah, mungkin dia boleh beli tepi jalan senang nak dapat... hmmp...
yang wat aku bengang.. dia nak ber webcam lg tu.. wow... "astagfirullahalazim"... kuat kan iman..(matilah katak, alim kunun)

hhmmmpp.. aku tak tau lah kalau org laen trus layan kot... terus on webcam.. hahah~... laen sudah aku pikir... 
kalau korang tengok profile dia.. mst korang tau sudah apa mau describe pasal dia ne..
bwt.. malaslah mau fikir benda ne... gila sja nnt
arrgghh... lepas segala bara yang terbuku dihati... ~
ikhlan skejap - "saia mencari cinta yang sejati, bukan cinta yang mudah untuk dijual beli~"

Wednesday, 21 March 2012

my fav.. yum yum..

kalau minum 1 kotak ne, rasa macam minum 1 gelas air ja..
rasa tak cukup ja.. hhe~.. 
susu desa.. made from  SABAH.. my fav....



makan ne.. sambil online.. layan habes~
biasanya.. layan ne.. masa tengah hari.. terbaek~



hmmmmp... this for my SARAPAN MALAM...

haha.. hmmmp.. kalau saia saia suka campur dua-dua ne.. makan dengan susu desa.. grrr




okay.. itu saja.. hhu.. teda apaII mau d share.. next tyme la.. hhe~

Friday, 16 March 2012

semalam~

semalam... hm... semalam.. kami JALANII CARI MAKAN~ d KK..
                             sana di Pasar malam dekat filipin..
terbaeek..kami makan, Soto Makasar yum..yum..yum...


this my aunty punya soto makasar with amburas@Boras.

ou.. look at that, adingky.. with her pose

this my MUM punya soto makasar without hati and Amburas.

yeah.. this me and my MUM.. grrr~ i love you MUM..

this is my aunty...  yum2...

my MUM, put some blanded chili... lil bit spicy.. but she like it..

tyme to my mum put her Ambras@Boras in the soto Makasar.

yum..yum.. 

yeah. this mine.. soto makasar + yellow mee + 2 slice of Amburas@Boras
boiled egg.. 

........
after eat.. we going to JALANII at night market...

this my Mum looking for "Mangga Air"

sambal belacan ingredient 

how far it.. IDK..

yeah.. this is what we called "TUHAU" not tauhu okay..
but i don't likeit.. hhaa~

finally, we'll see you "MANGGA AIR"

yum.. yumm.. jagung kukus and kacang tanah kukus.

this is.. mangga air + salt + a bit of chili...
yum..yum.. what people say "KEMBANG LIUR"

avacado,.. kupas the kupit and cut like dadu shape..
put sum susu pekat and air... grrr~...  "speechless"

this is what we call "LATO" yum. yumm
okay.. don't judge it by it's out look okay, test first lah.. hahhhaa~

hhmmmppp.. i dont know what is this.. but it test so good.. 

ikan..ikan..ikan.. Rm 5 each... still fresh...
nah.. "big fish" like adingky say...

before go back home, we singgah at papar, restorans sebelah petronas,..
we oder "DRY BUTTER PRAWN WITH NASI"

it's look like so "delicious"
well it's true.. yum.. yum...~

mmm.. im full.... after that we're going back to 
"HOME SWEET HOME"


Thursday, 15 March 2012

jalanII di pasar malam SINSURAN, KK

assalamualaikum dan selamat pagi,
hm.. ne gambarII masa jalanII di KK



ne aunty saia we call Mamata dan my cousin Apek, 20 mac 2012 ne my be dorang balik KL sudah...
so bawa la dorang jalanII..

this is nonong or mohd azirrol, ini adik si Apek.
ULTRAMAN.. garrrrr~.. hahhaa

thats me and adingky or Qiqi Qaisha Firzana


sebelum bergerak kepasar malam, kami p makan dulu, makan
Bakso, yum.yum.. dekat bawah jejambat antara KK Plaza n
Segama.

tengok ne lada.. yum..yum..yum.. sedap..
tapi ingat, jangan letak banyak, tengok yang dekat
sudu tu, sikit ja.. tp pedasnya.. perggggh..
berasap telinga.. haha~

lepas kenyang makan,, kami gerak to pasar malam.. hahah

stesen pertama, kedai baju adingky, lepas tu baru kitorang tengok bundle~

yang ne, tempat perhiasan perempuan,
my aunty belikan mama abang Hadi
(BF kak nini anak mamata)


nda sesak masa ni.. 

masa menawar harga.. hhe

tengokII  nda ada yang berkenan~

tapi bila ternampak ne, trus melekat, lama juga la.. ada juga y kami
beli untuk buah tangan orang di KL nnt, n saia ada send ne sama family saia d JB.. hhe~

love.. single suda saia, tiada sepaII maw kasi beli

ya.. SABAH...grrr

selipar/... hahahah~

banyak pilihan kan.. hahah

nah.. TUKUL.. terbaek~

giiiitaaarr sooloo.. dan meloodiii~
itu tempooo kalau menaarii

my heart, colourful... hhaa

katam Sabah~














okay.. sampai disini saja.. haha~.. pagi ne.. idea belum muncul maw tulis apaII.. see u next tyme~