Wednesday, 3 April 2013

Rainbow Cake dan Red Velvet Cake.

Assalamualaikum..

hari nii aku mau cerita, yang hari nii aku, eqkha dan alya, bercadang mau buat kek.. macam yang aku update semalam,, so harii nii aku mau la cerita dengan kamu.. btw sangat best, walaupun penat melanda, bayangkan kami kena buat rainbow kek tu, ada 6 layer, dan setiap layer kena tunggu setengah jam untuk 1 layer.. sangat sangat memetatkan, sebabnya, loyang yang kami guna tu cuma ada satu, so kena lah tungu menunggu.. hehe~.. btw.. excited aku mau cerita, sebab mula mula tu.. kami memang agak ragu ragu.. maklumlah baru 1st time buat.. so.. alhamdulillah lepas bakar kek pertama, hmm cantik rupa dia.. dan begitulah seterusnya sampailah warna yang keenam, dan sebenarnya juga, kami mau buat Red Velvet cake bah tu mula mula, sekalinya buat rainbow cake, jadi takut kempunan aku teruskan buat juga Red velvet cake tu, walaupun nda pernah rasa dan nda pernah buat, aku dengan yakinnya buat juga.. dan sudah siap semua kek.. aku uji bab rasa..mula mula rainbow cake tu.. huh.. sedap.. ok.. walaupun nda juga berapa kemas kami buat.. tapi.. ok la untuk permulaan.. so.. jeng jeng jeng.. tiba masa mau rasa Red Velvet Cake pula.. hmm.. peeerrrgggghhhh.... sedap bah kau.... sekali suap.. dia rasa macam cair dalam mulut dengan cream dia lagi (cream cheese + White Chocolate).. teramatlah sedap... nda sangka.. percubaan pertama kami.. berhasil dengan jayanya... walaupun rupa nda berapa cantik.. tapi sudah cukup buat kami rasa puas dengan hasil titik peluh kami sendiri... alhamdulillah.. insyallah lain kali.. kami akan try recepi baru.. insyallah...

tapi.. mau tau kesan dia.. SAKIT PINGGANG, SAKIT KAKI, SAKIT TANGAN, SAKIT BADAN, PENAT YANG TERAMAT SANGAT.. akan Tetapi.. HATI BANYAK SENANG MAHHH,. hehe~.. sebenarnya aku mengantuk sudah bah ni... tapi aku mau juga share cerita ni dengan kamu.. hehe~.. alhamdulillah.. kami sangat gembira.. okay.. SYS :)




















Rainbow CAKE







hmmmp ini RED VELVET CAKE







No comments:

Post a Comment