Tuesday, 2 April 2013

interview -.-


assalamualaikum.. lama sudaa nda update blog.. ngee~ maklumlah.. kebelakangan ni sibuk sikit laa~ sebab banyak betul kerja yang kena siapkan sebelum pegi KL ni.. hehe~

btw hari ni aku mau cerita kenangan interview yang aku nda akan lupa sampai bila-bila... aku pegi interview Pembantu Tadbir Kementerian Pelajaran Malaysia. dekat Pejabat Pelajarah Daerah. so.. aku sampai dengan kawan kawan aku (masnah, haliza, kakak dia, epai, fauzan) masa tu dekat pukul 9 pagi. sekali sampai.. tekejut yang amat.. sebab terlalu ramai orang yang datang, angkat menecah 4 digit.. fuh... barisan punyalah panjang hanya untuk mendaftar sahaja. sudahlah sistem dorang tu nda teratur, jadi semakin teruklah keadaan.. bersesak sesak.. tapi.. alhamdulillah.. kawan aku, bapa dia pegawai dekat sana,  kawan aku minta kawan bapa dia tolong ambilkan borang.. lepas dapat borang kami pegi ofis kawan aku, isi borang dekat sana, lengkapkan apa yang patut.. dan balik pegi PPD hantar borang..  sudah dua jam menunggu, borang kami kena reject.. sebab ada lagi yang nda legkap.. so.. kami lengkapkan lagi.. lepas tu submit dekat kaunter.. alhamdulillah nama kami dipercepatkan.. selepas lunch.. kami kumpulan pertama di panggil.. syukur sangat sangat.. berkat kesabaran kami,, dan terus berfikiran positive... sebab banyak sudah yang balik.. sebab nda sanggup tunggu giliran.. bayangkanlah.. kami menunggu lebih kurang 5 jam untuk interview.. sanggup nda lunch untuk interview ini.. lepas kami interview aku hantar masnah, haliza dengan kakak dia balik, lepas tu pegi lagi PPD, sebab kesian kawan aku.. takut takut dia tiada kawan.. hehe~

btw paling kesian.. ada yang pegi interview.. dari pukul 7 pagi.. dan pukul 7 malam baru kena panggil nama doran, kawan aku pukul 8 pagi datang, pukul 6 petang baru nama dia kena panggil.. tu belum teruk lagi.. ada lagi yang mengandung, datang lebih awal dari kami.. (sebelum jam 9), sampai dekat pukul 7 malam kami mau balik, dia masih belum kena panggil nama dia lagi.. bayangkan... kesian bah kami tengok.. mau tolong apakan daya, tiada kuasa, mau bersuara, takut nama kami pula kena reject nanti.. berbagi hati.. masa tu.. .petang hujan lebat, sampai kemalam.. tempat pendaftaran terbuka.. orang bersesak.. hmmpp.. nda tau mau cakap apa laa.. pihak pengurusan mungkin kurang pekerja.. jadi begitulah jadinya..

TAPI.. aku paling
HAPPY.. bila pojan (fauzan) menunaikan janji dia.. dia bawa aku pegi makan burger, belanja aku mok... fuh.. alhamdulillah kenyang, actually pojan geng karas aku juga, since form 1. dia siap tanya lagi aku mau apa lagi.. haha.. malu pula aku.. banyak betul dia mau belanja.. tai aku tolak.. aku ambil burger dengan milkshake chocolate jaa.. lagi pun aku tau tu dia belanja sebab apa, 1. tunaikan janji, 2. sebab aku kasi kawan dia smpi habis dia interview, 3. sebab aku bagi semangat suruh dia tetap tunggu, sebab tengahri dia nda tahan sdah mau pulang.
kita mana tau kan.. cepatkah, lambat.. rezeki kita kalau sudah tertulis insyallah dapat juga, cuma kita perlu bersabah, berusaha dan tawakal saja.. hehe~

hmmp btw.. dalam hujan hujan tu.. sempat juga kami bergambar

Aku, Haliza, Masnah, dan Epai


Walaupun hujan. tatap begambar.. HuHuHu~ 
ok.. sampai disini sahaja.. babai n_n

No comments:

Post a Comment