Friday, 7 December 2012

Kami Anak PERKEP

assalamualaikum.. hm.. lama suda nda update blog ni.. pergh.. berhabuk dah.. HaHa~ gurau ja..

hmmp.. so.. hari ni.. aku nak update banyak benda,.. hmmp.. 1st , kami ne.. selaku anak-anak PERKEP (Persatuan Isteri-Isteri Polis) kena suruh buat persembahan di Sutera Harbour, KK ada majlis perkahwinan, orang kenamaan, pada 25 Novmber 2012.. hmmp.. kena suruh buat persembahan Tarian, 4 buah lagu.. so.. sebulan sebelum tu kami sudah mula latihan... fuh.. banyak jugak halangan.. masatu.. mak cik aku datang dengan anak-anak dia dari KL, so.. kena gak spend time dengan terpaksa skip latihan, dan masatu juga laa aku sakit demam la, tonsel laa.. tp masa latihan tetap kami bagi 100% fokus.. HeHe~...

so.. bila dah 25 Nov tu.. kami gerak laa.. pegi Sutera Habour.. raptai, dah raptai dan kami hanya prlu persembahkan 3 buah tarian jak.. sumazau tidak jadi, so.. sembah tamu (Bunga Rampai [yang ne aku part silat HeHe]), (joget toleh menoleh),( tarian moden- chichiquita).. semua balik Hotel besiap-siap..  gembira bila tarikh yang kami tunggu tu sampai juga... HeHeHe~.... balik hotel.. kitorang stay dekat luar Sutera Habour, dekat Zara's Boutique Hotel... bersiap-siap.. skali keno.. baju kami untuk persembahan malam tu, Hangus.. bos kami mau menangis suda, semua baju penari, termasuk baju dia hanggus, sedih jugak laa.. lagi-lagi.. baju aku ada dua dalam tu pun hangus skali.. padahal.. baju yang satu tu aku belum pakai langsung ni... so.. apa boleh buat, benda sudah jadi.. so.. dengan cepat kami kol semua anggota, suruh carikan baju melayu, baju kebaya, baju kemeja, semua laa yang hangus tu.. kol sini, kol situ.. akhirnya.. 1 jam sebelum kami mau begerak pegi sutera.. semua kelengkapan sudah ada.. Alhamdulillah...

hm.. so bila sampai sana.. kami semua takut ni.. hhu~. sudah laa hall tu sejuk.. ou.. kami dekat hall di magellan...
kami penari tidak dijanjikan meja masa disana, hm maklumlaa.. semua pun VVIP.. jadi.. sedih laa.. hmm.. skali bila selepas persembahan pertama, kami kena bagitau.. kami disediakan 1 meja khas untuk kami.. alhamdulillah...  Happy laa...

bila selesai.. gumbiranya rasa Hati.. HuHu~.. sangat best.. dan kami dapat pujian terbaik laa.. masa tu ada juga persembahan dari kebudayaan.. so kami boleh tandingi durang HoHoHo~. padahal kmi bukan juga penari sepenuh masa.. dan antara kami ada juga anggota polis.. hehe~ terbaik laa~...

antara persembahan kami :

Tarian Joget Toleh menoleh

tarian ni, tarian joget yang kami bawa, hmmp.. video ni.. video masa OCPD Papar kahwin.. HeHe~ video masa di Sutera Habour belum ada lagi.. ngee~

tarian moden (chichiquita)

ne pula.. lagu tarian moden kami HeHe~

btw masa buat persembahan ni.. selain menari depan pengantin.. kami juga menari depan Ketuan Menteri sabah sama   TYT Sabah... terbaik boss.. HuHu~>. best!

okay sedikit gambar ok :



SEKIAN TERIMA KASIH

No comments:

Post a Comment