Thursday, 8 March 2012

monkey love~ Sekolah Rendah

             saja maw kongsi... hhe..
mesti kamurang pernah b'cinta ne kan.. ala cinta monyet.. zaman2 sekolah...
ala biasa la tu... remajakan semua maw dicuba..
      saia, bukan apa la.. dulu.. baru darjah 6, 3 lelaki, 3 perempuan. .. sudah saia pandai cinta-cinta monyet ne...
ingat lg tyme 2.. kami 6 org best friend y sebaya, kami memang rapat... maw di kasi jadi cerita.. masa tu.. kawan saia satu urg ne c "S", suka masa kawan saia y satu lg ne c "Z".. c "Z" ne pun suka juga, trus bcinta la duang, nah jd durang mulalah ber"sweet-sweet" sana, mcm urg besar bcinta..  romantik2... so kawan kami yang satu urg ne lagi c "F" tau duluan dari saia, jd dia sudah pilih pasangan dia c "F" juga... pndi dia.. jd durang pun start juga.. tinggal saia sama satu urg lg c "M".. kami tim tu blur.. tiba-tiba kena suruh 'couple'.. aik.. dengan berbekalkan masa 5 minit kami setuju... sejak hari tu.. kami makin rapat.. bila pulang kami pulang sama-sama.. hntar yang cewe rumah dulu..

tp percintaan kami semua tidak lama, disebabkan kami kedapatan, biar saia kasi cer skit..
     maw dikasi jd cerita, satu hari tu.. kami berenam kena panggil masuk kebilik disiplin, kami semua blur.. apa salah kami, padahal kami sentiasa berkelakuan baik di sekolah... jadi kami semua akur masuk kebilik disiplin....
dan kami tunggu di ruang menunggu..
sekali nah!... keluar guru disiplin kami.. saia ingat lg 2.. cigu Ag Tuah nama dia.. trus dia tanya " kamurang ne bercinta ka satu sama lain?"...
kami semua buat terkejut dan menegah kata cigu disiplin masa tu.. kami cakap.. manada kami bcinta, kami best friends ba.. dan sempat kami tanya knapa masa tu..
cigu tu bagitaw la.. sebab dia dapat laporan dari murid lain, (ntah siapa la yang dengki dengan kami ne)...
tula.. masa tu rasa macam maw menangis jak kami.. bukan lg maw.. memang menangis suda kami...

lama-kelamaan, cigu cakap.. kalau kami nda mengaku, cigu panggil ibubapa kami pgi sekolah, adeh... bertambah mencurah airmata kami kelantai.. tiba-tiba c "Z" mengaku, yang dia bercinta dengan c "S".. tp dia cakap yang kami nda terlibat..  c "Z" berkorban untuk selamatkan kami.. lepas tu dia buat perjanjian dengan cigu.. supaya nda ulang benda tu lagi.. sebagai balasan cigu nda boleh panggil parents dorang pegi sekolah..... "DEAL".. cigu disiplin setuju..
lepas tu kami pun dilepaskan...
masuk kelas ja.. kami dikrumuni kawan-kawan yang lain, maw tau kenapa kami dipanggil kebilik disiplin... kami hanya brdiam tanpa bicara....


+++mm hello... sampai sini ja crita ne.. kalau sambung lg, cerita lain da.. hhe..~

No comments:

Post a Comment